Det hele startede med

Aftale om en reform af førtidspension og fleksjob
30. JUNI 2012


Herefter gik det slag i slag med at finde ud af, hvilke konsekvenser reformen ville få, bl.a. gennem facebookgruppen Stop fleksjobreformen. Desværre viste det sig, at reformen blev endnu mere uoverskuelig for den enkelte fleksjobber, end vi havde forestillet os.

I starten af 2013 var den første beregner klar, så det forventede fleksløntilskud kunne beregnes ud fra time-/måneds-løn og timetal pr uge/måned.

Efterhånden blev beregneren udbygget, så der også kunne efterberegnes ud fra en lønseddel - om det var 14-dagesløn, flere arbejdsforhold, afholdelse af ferie med optjente feriepenge eller på ledighedsydelse.

De net-tilgængelige beregnere, kan ikke benyttes til at kontrollere om det tilskud man modtager fra kommunen også er korrekt beregnet.

Ved udgangen af 2016 er der kun 2 (to) beregnere i hele verden, der kan dette. Den fra denne hjemmeside og beregneren fra fleksjoblolland.dk.

Som tiden gik, kom der flere og flere henvendelser fra fleksjobbere, der gerne ville have hjælp til at kontrollere fleksløntilskuddet fra kommunen.

Da det var umuligt at efterkomme alle henvendelser, blev der i samarbejde med fleksjoblolland.dk søsat en række workshops, der skulle sætte den enkelte fleksjobber i stand til selv, at efterberegne eget fleksløntilskud og hjælpe andre. Og med rimelig succes.

forvirret


Beregneren stilles til rådighed kvit og frit til eget brug og alle fleksobbere (efter 2013) opfordres til at benytte den.

En efterberegning for flere måneder kan dog forekomme at være en uoverskuelig opgave. Derfor tilbyder hyrrokin.dk at gennemføre en sådan og efterfølgende bistå med udfærdigelse af klage til kommunen, hvis dette viser sig nødvendigt, dog fremover mod betaling.

Erfaringen med adskillige sager er, at om ikke andet får man vished for at kommunen beregner korrekt. Eller der kan være tale om efterbetaling af for lidt beregnet fleksløntilskud. Og omvendt kan man blive forberedt på et efterbetalingskrav inden kommunen fremsætter det.

Se mere om priser m.v. under Ydelser.


Og så lige om hyrrokin, altså den originale